© 2018, PixoGroup

Narcos primeurt met omslagvideo!

Video wordt steeds belangrijker om onze zintuigen te prikkelen. Dat weet ook Facebook! Het social media platform heeft al meerdere malen gezegd dat Facebook uiteindelijk voor 90% uit videocontent zal bestaan. Dit is er eigenlijk al langzaam in aan het sluipen. Video’s worden namelijk automatisch afgespeeld als je in je tijdlijn scrolt, en ook nieuwspagina’s maken steeds meer gebruik van ‘de video’, vergeet ook niet de live video’s die Facebook nog niet zo heel lang geleden heeft geïntroduceerd. Om de merkbeleving van een pagina nog meer te versterken komt Facebook nu met de Facebook Video Cover!

 

Narcos

Narcos was de primeur in de video-omslagwereld. De bedoeling achter de videoomslag is om meer interactie uit te lokken met je doelgroep en een bredere ervaring te kunnen bieden. Samen met je profielfoto, is de omslag het allereerste wat een bezoeker te zien krijgt!

Hoe stel je het in?

Op dit moment is de omslagvideo nog niet voor iedereen te gebruiken. Facebook heeft de functionaliteit namelijk nog in beta staan. Dat betekend dat er slechts een aantal pagina’s de mogelijkheid hebben om de omslagvideo in te stellen. Facebook zal dit op korte termijn gaan instellen voor iedereen.

Mocht je geluk hebben en al toegang hebben tot de functionaliteit. Navigeer naar je pagina zoals je normaal gesproken ook zou doen. En linksboven (waar je normaal het fotocamera icoontje ziet om je omslagfoto te veranderen), sprint nu ook een video icoontje op. Je kunt nu ervoor kiezen om een video te uploaden in plaats van een afbeelding.

Afmetingen en design

De video dient ten minste 820×312 px groot te zijn, dus het mag ook groter. Vaak is het ook alleen maar goed als het formaat groter is omdat dit de kwaliteit ten goede komt. Verder mag de video tussen de 20 en 90 seconden duren en ook geluid bevatten.